Aşa sunt eu

gay. lesbiană. bisexual. transgender. homosexual. bisexuală. androgin. transsexual. nehotărât. queer…

1 Decembrie: solidaritate anti SIDA

Posted by accept pe decembrie 1, 2009

Putem opri raspandirea HIV si prejudecatile legate de HIV doar respectandu-ne si protejandu-ne. Pe noi si pe ceilalti.

La inceputurile epidemiei, prin anii 80, HIV/SIDA era considerata boala homosexualilor (vedeti aici cum glumea Ronald Regan, pe vremea cand era presedinte, pe tema felului in care HIV afecta comunitatea gay; iar aici vedeti o istorie a etapelor prin care s-a ajuns ca virusul HIV sa fie acceptat ca o realitate care ne afecteaza pe toti).

Ce a insemnat asta? Ca multi au ajuns sa zica ca SIDA e „biciul” trimis de Dumnezeu pentru pedepsirea homosexualilor. Ca in Statele Unite au trecut ani pana cand autoritatile au ajuns sa consimta la popularizarea mijloacelor de prevenire HIV (cu justificarea ca nu pot sa incurajeze homosexulitatea).

Credinta ca suntem impartiti in doua caste care nu au tangente (homosexuali si heterosexuali), ca si considerarea homosexualilor drept „victime vinovate” ce primesc prin HIV/SIDA pedeapsa meritata sunt aspecte care au dus (si duc in continuare) la infectarea cu HIV a unor oameni de toate categoriile si orientarile sexuale. Cine e responsabil pentru asta? (intrebare retorica)

Mare parte din munca de prevenire HIV a fost si este dusa de homosexualii din toata lumea. Sa le multumim astazi, cand este  Ziua Mondiala AntiSIDA. Si sa le spunem tuturor celor care, fiind infectati cu HIV,  sunt uneori loviti de stigma sau dispretul aduse de ignoranta, ca noi, „ceilalti”, suntem alaturi de ei. Solidaritatea, respectul si protejarea sunt atitudinile care ne vor duce mai departe :).

PS- Raspuns „istoric” (adica  nu-i stim autorul) pentru „SIDA este biciul lui Dumnezeu”:
Daca este adevarat ca prin SIDA Dumnezeu ne transmite mesajul ca nu vrea sa fim homosexuali, inseamna ca prin acceasi SIDA, Dumnezeu ne transmite mesajul ca vrea sa fim cu totii lesbiene. [lesbienele fiind cel mai putin afectate de HIV]

 

Reclame

Un răspuns to “1 Decembrie: solidaritate anti SIDA”

  1. HappyGay said

    Mă gândesc cu compasiune la victimele intoleranţei şi nu găsesc o scuză pentru umanitate în general, care s-a crezut îndreptăţită dealungul timpului să judece omul pentru ceea ce este. Păstrarea puterii politice a obligat grupuri de oameni, oare, să-i trateze pe alţii inuman? Gândul e revoltător şi tot ce putem spera e că în timpul vieţii noastre vom asista la o schimbare majoră în mentalitatea oamenilor de pretutindeni. Societatea devine o povară pentru cei care nu reuşesc să se identifice cu membrii ei, care nu reuşesc să-i satisfacă cerinţele absurde deseori. Persoanele infectate cu HIV/SIDA sunt aproape 33 de milioane în toată lumea, iar 1,8 milioane au murit doar în acest an din cauza acestei boli. Oare câte dintre aceste victime mai trăiau dacă găseau sprijin în cei din jur? Câţi dintre aceştia nu s-au bucurat de caldele şi încurajatoarele cuvinte ale unui prieten „Sunt aici, cu tine!” ?

    Monştrii care infectează cu bună ştiinţă copii mici, puri, nu pot fi numiţi, pe bună dreptate, oameni; dar şi eu, mă simt inferior din punct de vedere spiritul faţă de o femeie cu suflet mare dintr-o ţară africană care şi-a transformat căminul într-un centru pentru ajutor, unde persoanele infectate găsesc adăpost, hrană şi putere pentru a lupta cu cumplita boală.

    Simţim câteodată că totul e împotriva noastră, că suntem vizaţi de acuze nefondate şi nedrepte, la fel cum a fost, dar este şi azi( în măsură mai mică) membrii comunităţii gay, ca „purtători”, ca „paraziţi”, dar noi, actualmente, cred că suntem cel mai mare grup de oameni care luptă prin toate mijloacele pentru a opri răspândirea acestei maladii. Jos pălăria pentru ei şi pentru toate sufletele nobile!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: